DVD: Gradnja z naravnimi materiali PDF natisni E-pošta

naslovnica DVDMiro Žitko je že pred leti začutil, da je življenje lahko tudi preprosto. Potrebuješ nekaj hrane, prenočišče, delo, ki te veseli in ljudi s katerimi ti je lepo. Svoje bogate izkušnje z naravno gradnjo in posnetke z delavnic je sedaj strnil v poučen in zanimiv dokumentarni film. V različnih poglavjih se dotakne vseh faz gradnje od podiranja lesa pa do zaključnih del in ustvarjanja topline doma.

Pred leti je začel s hišo, ki jo je brez cementa zgradil za vsega 1.000 eur. Lesena konstrukcija, ilovnati ometi, rabljena kritina, okna in vrata iz druge roke, doma narejeno preprosto pohištvo, nekaj materiala pa so podarili tudi prijatelji, skratka prava družinska hiša zgrajena v štirih mesecih.
Izkušnje vsako leto podeli z udeleženci delavnic eko gradnje in kar nekaj od njih si že sami gradijo hiše na podoben način.

DVD lahko naročite preko spletnega obrazca (cena 10,5€).

Miro je napisal tudi knjigo Gradnja z naravnimi materiali, v kateri so opisani materiali v naravi, kje jih dobimo, kako pripravimo, na kaj moramo biti pazljivi pri njihovi uporabi. Opisane so tudi vse faze gradnje.