15. in 16.6. Goričko: 7. Dan ekovasi - KAKO NAPREJ PDF natisni E-pošta

5dan ekologicen5 300

Že sedmi pomladni Dan ekovasi se tokrat (s pravljičnim številom 7) seli čisto na drugi konec Slovenije, v Prekmurje.

LOKACIJA
Gostili nas bodo v Art središču, zavodu za razvoj in umetnost, ki se nahaja na robu vasi Središče, tik ob Madžarski meji.

DOGAJANJE (sobota 9:00 - naedelja 18:00)
Sobotni del praznika življenja in sonaravnosti bo potekal po metodi Odprti prostor in bo nudil nepredvidljiv, a zelo širok spekter uporabnih znanj in veščin ter obilo zabave pod naslovom "Kako naprej?"
Vpletli bomo tudi nekaj tradicionalnih aktivnosti; lončarstvo... in pridružile se nam bodo udeleženke Ženskega kroga.

V nedeljo bomo nadaljevali z zeliščarskim sprehodom, bliskovito permakulturno delovno akcijo, delavnico izdelave rastlinske čistilne naprave, obiskom eko-socialne kmetije Korenika in drugih lokalnih zanimivosti..

5dan_1940HRANA
Za sobotno kosilo bomo poskrbeli tako, da bomo sestavili mozaik naše skupne kuhinjske ustvarjalnosti iz jedi, ki jih boste vi prinesli s seboj (tako kot lani). Pripravite svojo priljubljeno vegetarijansko jed in jo prinesite. Dobrodošlo bo tudi sveže sadje, solate ipd.
Sobotno večerjo in nedeljski zajtrk nam bodo pripravili v Art centru, kosilo pa na ekosocialni kmetiji Korenika.

MINI TRŽNICA
Povabili bomo nekaj lokalnih rokodelcev in pridelovalcev, dobrodošli pa so tudi lastni izdelki udeležencev.

GLASBA IN PLES
Praznovanje je del vsakega iskrenega srečanja. Večer bo prinesel tudi nekaj glasbe in plesa v obliki spontanih nastopov, zato prosimo vse glasbenike, da prinesejo svoja glasbila.

PREVOZ
Prosimo, da pridete s čim manj avtomobili, spoštujete table za parkiranje, ki jih bomo postavili z obeh strani vasi, in napotke redarjev, ki vam bodo pomagali parkirati vozilo na ustrezno mesto. Vsi prijavljeni bodo dobili opis poti in ostala navodila za skupni prevoz.

SPANJE
V Art centru je veliko prostora za spanje v spalnih vrečah z mehko podlogo, lahko pa si v mirnem okolju postavite tudi šotor.

PRIJAVE in PRISPEVEK
Število udeležencev je omejeno na 250 ljudi, zato je nujna prijava s SPLETNO PRIJAVNICO v kateri označite katere dneve se nam boste pridružili.
Vstopnine za SOBOTNI dogodek ni, zato pa zadovoljne udeležence prosimo, da prispevajo 5€ prostovoljnega prispevka, s katerimi bodo pomagali kriti stroške dogodka.
Prispevek za NEDELJSKO dogajanje (vključno s sobotno večerjo in nedeljskim zajtrkom ter kosilom) je 20€ (za otroke brezplačno).
Za izpeljavo dogodka potrebujemo lepo vreme, kar smo se dogovorili s Stvarstvom :-), v primeru sprememb pa vas obvestimo najkasneje 3 dni pred dogodkom.

Popolnoma vse, kar se bo zgodilo in česar se bomo naučili, je nemogoče popisati ali celo predvideti. Kot vedno pri takem dogodku je največ odvisno od udeležencev. Zato ne pozabite s seboj prinesti vedrine, raziskovalnega duha, izvirnosti, estetskega čuta, sproščenosti in poguma.

Lahko si ogledate tudi nekaj utrinkov, kako lepo nam je bilo na 5. Dnevu ekovasi na Razaziji:-) in video prispevek o lanskem 6. srečanju v Pomjanu.