4.7., Primorska: 9. Dan ekovasi - TRAJNOSTNI PARK ISTRA PDF natisni E-pošta
KDAJ: sobota, 4. julij 2015, od 10. do 22. ure
KJE: Trajnostni park Istra, Hrvoji
Pred tremi leti smo v vabilu za 6. dan ekovasi zapisali: “Pravijo, da so prišli težki časi. Mi pravimo, da so časi težki le za tiste, ki se ne povezujejo. Človek je bitje skupnosti. Ko zaide v individualizem, prej ali slej spozna, da mu nič ne more zagotoviti sreče brez iskrenih, globokih stikov z ljudmi in naravo.”
V treh letih se ni spremenilo prav veliko. Časi so za marsikoga še vedno težki, medtem ko so za vse tiste, ki se povezujemo, vse lažji.
 
ODPRT PROSTOR dogajanja
Program 9, dneva ekovasi bomo določili na samem dogodku z metodo Odprti prostor (Open Space). Na dogodku bo tudi nekaj domačinov ter prostovoljcev in gostov iz drugih držav.
GLASBA IN PLES
Praznovanje je del vsakega iskrenega srečanja. Večer bo prinesel tudi nekaj glasbe in plesa v obliki spontanih nastopov, zato prosimo vse glasbenike, da prinesejo svoja glasbila.
KOSILO
Za kosilo bomo poskrbeli tako, da bomo sestavili mozaik naše skupne kuhinjske ustvarjalnosti iz jedi, ki jih boste vi prinesli s seboj (tako kot lani). Pripravite svojo priljubljeno vegetarijansko jed in jo prinesite. Dobrodošlo bo tudi sveže sadje, solate ipd.
PRIJAVE
Število udeležencev je omejeno na 250 ljudi, zato je nujna prijava s SPLETNO PRIJAVNICO!
Vstopnine na dogodek ni, zato pa zadovoljne udeležence prosimo, da prispevajo od 5 do 41,36 €, s katerimi bodo pomagali kriti vse stroške dogodka ter podprli nastajajoči projekt in organizatorje dogodka.
PREVOZ
Prosimo, da pridete s čim manj avtomobili (po možnosti se razdelite po avtih vsaj v Kopru ali kje drugje po poti) in da pri Hrvojih spoštujete table za parkiranje, ki jih bomo postavili, in napotke redarjev, ki vam bodo pomagali parkirati vozilo na ustrezno mesto. Vsi prijavljeni boste dobili opis poti in ostala navodila za skupni prevoz.
Popolnoma vse, kar se bo zgodilo in česar se bomo naučili, je nemogoče popisati ali celo predvideti. Kot vedno pri takem dogodku je največ odvisno od udeležencev. Zato ne pozabite s seboj prinesti vedrine, raziskovalnega duha, izvirnosti, estetskega čuta, sproščenosti in poguma.
Lahko si ogledate tudi nekaj utrinkov, kako lepo nam je bilo na prejšnjih Dnevih ekovasi :-)
Sončen pozdrav od sončne ekovaške ekipe!
 

GEN+20 “POD-KONFERENCA”

Park Istra se pridružuje mreži t.i. HUB-ov, ki bodo povezani z vrhom GEN+20 od 6. do 11. julija 2015!

Dva dni prej, torej v soboto, 4. julija, se bo v Parku Istra zgodil še 9. dan ekovasi.
(Vse podatke in prijavnico najdete niže na tej strani.)

Vrh v Findhornu bo združil 450 ljudi iz vsega sveta. HUB-i bodo dodali še na stotine, morda na tisoče ljudi k proslavi 20. obletnice Globalne mreže ekoloških naselij.

HUB v Trajnostnem parku Istra v Sloveniji bo gostil 100 ljudi, ki se bodo združili v deljenju, proslavljanju, urjenju in izmenjavanju znanj.

DSCN6997

Naš HUB bo precej neformalen, dostopen, prilagodljiv in raznolik.

S sabo morate prinesti svoj šotor, spalno vrečo, podlago in druge osnovne potrebščine za kampiranje: svetilko, ustrezna oblačila, krožnik, skodelico in žlico.

Prispevek za 6 dni druženja, vključno z vsemi (vegetarijanskimi) obroki, je 150€. Če zmorete plačati več, bomo z viškom denarja ponudili popust nekaterim, ki bi bili zelo radi zraven, pa si ne morejo privoščiti plačila polnega prispevka.

Možna je tudi registracija za manj dni, toda prednost bodo imeli tisti, ki se bodo prijavili za celotni dogodek.

Tukaj je prijavni obrazec — prijave so odprte! Kasneje boste prejeli še potrditveni obrazec z več podatki (pot, deljenje prevoza, hrana, plačilo itd.).

Proslava se začne že dva dni prej, 4. julija, z 9. dnem ekovasi, na katerega se lahko prijavite TUKAJ.

Glavne atrakcije našega GEN+20 HUB-a so:
– očarljiva okolica s sončnimi zahodi, zvezdami in sapo, ki jemljejo dih
– glasba, ples, masaža, ogenj
– razkošna preprostost in družinsko vzdušje
– živa izkušnja povezovanja z lokalno skupnostjo in regijo
– večernje predstavitve po modelu TED govorov

Naš cilj je okrepiti lokalno in regionalno mrežo sorodnih projektov in povečati doseg GEN-a.

Če imate vprašanje, nas kontaktirajte na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript. .