Projekt gradnje naravnih hiš PDF natisni E-pošta

Za seboj imamo drugo uspešno srečanje, ki smo ga 29.11. posvetili načrtovanju naravnega doma. Kljub snežnemu darilu narave se nas je zbralo okrog 120. Pod "Gradiva in povezave" na levi strani že lahko najdete predstavitve, kmalu pa bodo na voljo tudi video posnetki Studia 12. Obravnavane tematike bomo nadgradili na dvodnevnem pomladanskem srečanju pod naslovom "Gradnja naravnega doma".

2_dan_ekovasi Stroh_eng_gross

Ugotovili smo, da lahko bolje izkoristimo pripravljenost za sodelovanje. Zato bomo osnovali projekt za postavitev nekaj naravnih hiš v prihodnjem letu. Namen projekta je:
-
Postaviti primere dobre prakse
-
Pridobiti izkušnje in poglobiti poznavanje naravne gradnje
-
Preko delavnic izobraziti širši krog
-
Povečevati delež naravne gradnje v prihodnjih letih
Svojo pripravljenost za sodelovanje lahko izrazite v kratki anketi. Okvirna informacija nam bo v pomoč pri oblikovanju projekta.

DOKUMENTARNI FILM - na drugem srečanju smo si ogledali 44 minutni film »Gradnja s slamnatimi balami«, ki smo ga v ta namen tudi podnaslovili. Z avtorico smo se dogovorili, da ga lahko lokalno tudi prodajamo; cena CDja s filmom v Divx obliki je 10€ in celoten znesek gre avtorici filma (cena DVDja na spletu je sicer 29,90€). Naročila lahko sporočite na e-poštni naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želiš videti, omogoči Javascript.
Naj poudarim, da je pomembno podpreti avtorje takšnih dokumentarcev, saj bi bilo sicer takšnih filmov še manj. Njihov prispevek za ozaveščanje širšega prostora pa je zelo pomemben.