KDAJ: sobota, 21. september 2019, od 10. do 22. ure
KJE: Sončni griči Istre, Hrvoji

Medtem ko na svetu dvigujejo preplah zaradi podnebnih sprememb, v ekoloških skupnostih pravimo: upočasnite in uživajte!
Vsega potrebnega za srečo je že dovolj. Dušijo nas viški. Če polno zajamemo vse, kar zares potrebujemo: čist zrak, izvirsko vodo, zdravo hrano, objamemo prijatelje, sede ob topli peči in prijetnem klepetu, je to kakovost, za katero je potrebno tako malo, a nam da tako veliko. Tega se je treba učiti, v tem uživati.

ODPRT PROSTOR
Z metodo odprtega prostora bomo sooblikovali vsebine našega srečanja. “Odprti prostor” daje priložnost vsem tistim, ki želite znanje ali osebne izkušnje deliti z drugimi - v obliki delavnic, predavanj, predstavitev ipd. Prosimo, da prinesete s seboj vse potrebno, da tudi sami ponudite kakšno vsebino.

KAJ DOGAJA PO SLOVENIJI
Na dogodku boste lahko ponovno predstavili svoje projekte oz. organizacije, od kod prihajate in kakšen je vaš cilj. Predstavitev bomo izvedli v obliki “odprte tržnice”. Organizacije, ki se želijo predstaviti naj se vpišejo tukaj. Poslali vam bomo dodatna navodila glede predstavitve.

“AKVARIJ” 
Z metodo akvarija (Fish Bowl) bomo odprli pogovor o ključnih vprašanjih, izmenjave mnenj med nosilci slovenskih ekovaških pobud ob aktivnem sodelovanju publike.

DA NE BOMO LAČNI
V duhu kolektivizma bomo letos ponovno skupaj poskrbeli, da napolnimo mizo z našimi skupnimi dobrotami. Pripravite torej svojo najljubšo vegetarijansko (ali vegansko) jed, sladico, solate, dobrodošlo pa je tudi sveže sadje in napitki. Vsak udeleženec/družina naj prinese (vsaj) eno jed

Prav tako prinesite s seboj posodico za hrano, pribor in kozarec.

GLASBA IN VEČERNI OGENJ
Praznovanje je del vsakega iskrenega srečanja. Tako bomo tudi naše druženje zaključili z večernim ognjem in glasbo, ki jo bomo ustvarili skupaj. Vsi, ki imate veselje do igranja kar pogumno, prinesite svoje inštrumente. Ostali bomo prispevali s petjem. Dan je prav tako namenjen praznovanju, vsi, ki bi želeli, lahko glasbeno ustvarjate tudi tekom celotnega dne.

ČIM MANJ ODPADKOV
Ker letos na globalni ravni čistimo Svet, se nagibamo k temu, da bo naše srečanje ponovno blestelo v duhu "brez odpadkov". Pozivamo vse udeležence srečanja, da poskrbijo za svoje odpadke (tudi cigaretne ogorke), jih nato odnesejo domov in ustrezno ločijo.

PRIJAVE
Število udeležencev je omejeno na 250 ljudi, zato je obvezna spletna prijava!
Prijavljeni boste dobili opis poti in ostala navodila za skupni prevoz teden dni pred dogodkom.

Udeležba na dogodku je brezplačna. Ker pri organizaciji in izvedbi sodeluje kar nekaj ljudi, ki so svoj prosti čas in prostor namenili temu, da se lahko ponovno srečamo, vse udeležence prijazno vabimo, da prispevajo kak evro za gostitelje in  stroške organizacije. Škatlice za prispevke boste našli na večih lokacijah na samem dogodku.

SKUPNI PREVOZ
Prosimo, da pridete s čim manj avtomobili (po možnosti se razdelite po avtih in spoštujte oznake in napotke “redarjev”, ki vam bodo pomagali parkirati vozilo na ustrezno mesto). Vpišite se v tabelo prevozov, če nudite ali iščete prevoz.

POMOČ pri pripravi in pospravljanju
Če le utegnete, bomo veseli vaše pomoči pri pripravi in pospravljanju, saj dogodek v celoti temelji na prostovoljnem delu!
Kdor lahko pride dan prej, naj to označi v prijavnici.

Popolnoma vse, kar se bo zgodilo in česar se bomo naučili, je nemogoče popisati ali celo predvideti. Kot vedno pri takem dogodku je največ odvisno od udeležencev. Zato ne pozabite s seboj prinesti obilo vedrine, raziskovalnega duha, izvirnosti, sproščenosti in poguma. V primeru slabega vremena, se dogodek prestavi.

Lahko si ogledate tudi nekaj utrinkov, kako lepo nam je bilo na prejšnjih Dnevih ekovasi :-)

Sončen pozdrav od sončne ekovaške ekipe!